تصویرسازی

تصویرسازی یکی از هنرهای ارزشمندی است که در آن بسیاری از مفاهیم توسط تصویر بیان می‌شوند. در این فرایند همان مفاهیمی که یک نویسنده توسط کلمات خویش بیان می‌کند، از طریق طراحی، نقاشی و تصویرسازی ارائه می‌گردد. این روزها تصویرسازی یکی از اصلی‌ترین شاخه‌های رشته گرافیک است که هنرمندان توسط آن داستان یا روایتی را بیان می‌کنند. این هنر توسط ابزارهای مختلف انجام می‌پذیرد و یکی از آن‌ها مداد است. با ما در ادامه مقاله همراه باشید تا پیرامون مطلب “همه چیز درباره تصویرسازی” نکاتی را به عرض شما عزیزان برسانیم.

تصویرسازی چیست؟

در بیان معنای تصویرسازی، به جمله زیبایی از کنفوسیوس (فیلسوف چینی) اشاره می‌کنیم که می‌گوید: یک عکس، هزار کلمه است. تصاویر قدرت عجیبی در بیان و تفسیر مفاهیم دارند. بنابراین تصویرسازی به فرایندی گفته می‌شود که از طریق آن می‌توان اقدام به توضیح یک متن و مفهوم نمود. در این هنر از تصاویر ساده، پیچیده، واقع گرایانه، انتزاعی و… استفاده می‌شود. این روزها بسیاری از افراد برای انجام اموری مانند تبلیغات، تولید انیمیشن، طراحی نشریات، جلد کتاب‌ها، تصویرسازی کتاب و بسیاری دیگر از امور، از تکنیک‌های مختلف تصویر سازی استفاده می‌نمایند. یکی از محبوب‌ترین تکنیک‌هایی که در این هنر زیبا از آن استفاده می‌شود، تصویرسازی با مداد است.

انواع تصویرسازی

هنرمندانی که در زمینه تصویرسازی به فعالیت مشغول هستند، با استفاده از ابزارهای مختلف و همچنین مهارتی که در این زمینه کسب کرده‌اند، انواع تصاویر زیبا را خلق می‌نمایند. به طور کلی تصویرسازی انواع و اقسام مختلفی دارد که هر کدام از آن‌ها زیبایی‌های خاص خود را دارند. در این قسمت در مورد برخی از محبوب‌ترین تکنیک‌های این هنر جذاب برای شما سخن می‌گوییم:

 

• تصویرسازی با مداد رنگی

 

یکی از انواع کلاسیک تصویرسازی که همواره توجه بسیاری از هنرمندان را به خود اختصاص داده است، تصویرسازی با مداد رنگی است. در این شیوه، تصاویر با استفاده از مدادهای رنگی بر روی کاغذ ترسیم می‌شوند. از این تکنیک برای ترسیم تصاویر بسیاری از کتاب‌های درسی استفاده می‌شود. همچنین آموزشگاه‌هایی که در زمینه انواع تصویرسازی سنتی و مدرن به فعالیت مشغول هستند، دروس پایه خود را بر مبنای تصویرسازی با مداد قرار داده‌اند. در این شیوه طرح اولیه با رنگ‌های مورد نظر ترسیم شده و سپس با تکنیک سایه زنی، تصاویر را به زیباترین شکل ممکن طراحی می‌کنند.

 

• تصویرسازی با خودکار

 

در این شیوه، تصاویر با استفاده از خودکار طراحی می‌شوند. معمولاً هنرمندانی که به تصویرسازی علاقه دارند، این هنر را با مداد آموزش می‌بینند و سپس خودکار را جایگزین آن می‌نمایند. این روزها تصاویری که با خودکار طراحی می‌شوند طرفداران فراوانی دارند و ارزش و بهای آن‌ها بسیار زیاد است. در این شیوه، تصاویر به صورت سیاه و سفید طراحی می‌شوند و شکوه و جذابیت بی نظیری دارند.

 

• تصویرسازی دیجیتال

 

همان‌گونه که می‌دانید در حال حاضر علم و تکنولوژی، با رشد فراوانی روبرو بوده و بخش‌های مختلف زندگی ما انسان‌ها را تحت تاثیر قرار داده است. دنیای هنر و تصویرسازی نیز از این تاثیر بی نصیب نمانده است. یکی از تکنیک‌های مدرن و پیشرفته این هنر، تصویرسازی دیجیتال است. در این شیوه تمامی تصاویر با استفاده از ابزارهای دیجیتالی مانند کامپیوتر، لپ تاپ و تبلت طراحی می‌شوند. در این شیوه هر خطایی را می‌توان به راحتی اصلاح نمود و تصاویری جذاب و با کیفیت خلق کرد.

 

• نقاشی تصویرسازی ساده

 

با وجود این که نقاشی با تصویرسازی تفاوت دارد، اما بدون شک برای شروع مسیر تصویرسازی، ابتدا باید نقاشی را به خوبی آموزش بگیرید. همواره معلمان و استادان به کسانی که رویای تصویرگر شدن را در سر می پرورانند توصیه می‌کنند که ابتدا از ترسیم نقاشی‌های ساده آغاز کنید. خوشبختانه یکی از تکنیک‌های ساده و ابتدایی که در هنر تصویرسازی شاهد آن هستیم، نقاشی تصاویر ساده است. در این شیوه ابتدا هنرمندان هر آن چه در ذهن خود دارند را بر روی کاغذ ترسیم نموده و سپس به آن آب و رنگ می‌دهند. فراموش نکنید یکی از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که میان تصویرسازی و نقاشی وجود دارد این است که در تصویر‌سازی، تمامی تصاویر به گونه‌ای هدفمند بر روی کاغذ یا نرم افزار مربوطه ترسیم شده و مفاهیم ساده و عمیقی را بیان می‌کنند.

تکنیک‌های تصویرسازی

در قسمت قبل به صورت مختصر به برخی از انواع تصاویری که با بهره‌گیری از هنر تصویرسازی ترسیم می‌شوند اشاره کردیم. در این قسمت می‌خواهیم شما را با برخی دیگر از تکنیک‌های تصویرسازی آشنا کنیم. پس همچنان با ما همراه باشید:

 

•نقاشی تصویرسازی با خطوط

 

یکی از تکنیک‌های ابتدایی و اصلی تصویرسازی، ترسیم خطوط است. در این روش خطوط در جهت‌های مختلف کنار هم، روی هم، به صورت متقاطع و… رسم می‌شوند. برای زیبایی و جلوه هر چه بیشتر کار، بر روی این خطوط سایه روشن‌هایی ایجاد نموده و به این صورت کنتراست زیبایی برای آن به همراه می‌آورند. در مرحله اول تصویرسازی با خطوط، ابتدا تمامی نقاط مشخص شده و به صورت بسیار کمرنگ در کنار همدیگر ترسیم می‌شوند. پس از شکل گیری طرح اولیه، خطوط با مداد رنگی، خودکار و هر ابزار دیگری پررنگ می‌شوند.

 

•تصویرسازی با اسکیچ

 

به طرح اولیه‌ای که برای آغاز تصویرسازی ترسیم می‌شود، اسکیچ گفته می‌شود. برای شروع کار ابتدا با استفاده از تکنیک نقاشی با خطوط، طرح اولیه را ترسیم می‌نمایند. برای انجام این امر می‌توان از مداد رنگی، ذغال و رنگ‌های پاستیلی استفاده نمود. برخی از هنرمندان پس از اتمام این مرحله، با بهره‌گیری از رنگ آکریلیک، جوهر، آبرنگ و یا رنگ روغن شروع به رنگ آمیزی تصاویر می‌نمایند. یکی از مهم‌ترین اموری که در این تکنیک باید به آن توجه نمود، انتخاب دقیق رنگ‌هایی است که با همدیگر هماهنگی دارند. همچنین جزئیات باید به بهترین شکل ممکن در اسکیچ ترسیم شوند.

 

تصویرگری

 

تصویرگری یکی از هنرهای شگفت انگیز و زیبایی است که می‌توان از آن در حوزه‌های مختلف استفاده نمود. در این شیوه، هنرمند تصویرگر از طریق رسم خطوط، اشکال و رنگ‌ها شروع به روایت یک داستان نموده و مقصود خویش را توسط تصاویر به بیننده انتقال می‌دهد. یکی از نکته‌های مهمی که در زمینه تصویرگری وجود دارد، خلاقیت است. در واقع یک هنرمند با مهارت و خلاقیتی که در ذهن خویش دارد، تمامی افکار و احساسات خود را به مخاطبان انتقال می‌دهد. تجربه نشان دهنده آن است که گاهی یک تصویر ساده می‌تواند اثری به مراتب بیشتر از یک متن طولانی داشته باشد. به همین سبب است که برخی از افراد از تصاویر برای انتقال احساسات و معنای حقیقی بسیاری از مفاهیم استفاده می‌نمایند.

 

•آموزش تصویرسازی با مداد سیاه

 

شاید شما نیز با این جمله موافق باشید که با وجود این که رنگ‌های زیبا و جذابی در دنیای ما وجود دارند، اما باز هم نقاشی و تصویرسازی با مداد سیاه چیز دیگری است. بسیاری از ما در کودکی تصویرسازی را با مداد سیاه تمرین کرده‌ایم. در این شیوه می‌توان در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با ابزارهای ساده و ارزان، آثار زیبایی را خلق نمود.

برخی از مهم‌ترین نکاتی که باید در تصویرسازی با مداد سیاه به آن توجه کنید عبارتند از:


• برای ترسیم خطوط ابتدایی روی کاغذ، سعی کنید از یک مداد نوک تیز استفاده کنید. بنابراین در آغاز کار باید مداد خود را با یک چاقو یا کاتر به خوبی تراش دهید.
• برای این که در این تکنیک مهارت لازم را پیدا کنید، باید به صورت منظم و مستمر به تمرین و ممارست بپردازید. طرح‌های مختلفی را انتخاب کرده و آن‌ها را بر روی کاغذ رسم کنید و آن قدر این کار را ادامه دهید تا در این زمینه مهارت‌های لازم را به دست آورید.
• پس از آن که در امر طراحی حرفه‌ای شدید، حالا تکنیک‌های سایه زنی را تمرین کنید. بدانید که در تصویرسازی سایه ‌زنی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. پس تمامی خطوطی که ترسیم کرده‌اید را به یک جهت سایه زنی کنید تا جزئیات خود را به بهترین شکل ممکن نشان دهند.
• سعی کنید در زمینه ترسیم خطوط، به تسلط کافی دست پیدا کنید. این موضوع به جداسازی اشیاء کمک فراوانی می‌کند.
• پس از این که تمامی جزئیات و سایه‌ها را به خوبی ترسیم کردید، تمامی اشکالاتی که در آن وجود دارد را برطرف کرده و نقاشی خود را به بهترین شکل ممکن به پایان برسانید

کلام پایانی
بدون شک هنر تصویرسازی یکی از مهارت‌های ارزشمندی است که یک انسان می‌تواند در زندگی خویش به دست آورد. این هنر در زمان‌ها و موقعیت‌های مختلف به انسان کمک می‌کند تا احساسات و مفاهیم مورد نظر خویش را بدون هیچ کلام و واژه‌ای، به مخاطبان خویش انتقال دهد. تصویرسازی احساسات را در وجود انسان برانگیخته و همه چیز را به صورت واقعی و ملموس نشان می‌دهد. اگر سوال یا نظری در مورد این مطلب دارید، در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare